jueves, 26 de septiembre de 2019

PRÀCTICA DE SÍMBOLS



L'ULL D'HORUS


Horus era fill d'osiris, déu que va ser assassinat pel seu germà Seth. Horus va tenir uns combats contra Seth per venjar el seu pare, i en aquestes batalles va tenir grans ferides i pèrdues visuals, com a l'ull esquerre. l'ull esquerre va ser substituit per l'udjat, que estava dotat de poders màgics.


Imagen relacionadaSabem que per amor al seu pare, osíris, horus vol retornar-lo a la vida, li dona un dels seus ulls perquè podés veure i aquest ull, va ser donat "en el seu nom d'ofrena divina". L'ull d'horus representa l'ofrena per excelencia o,mes exactament, totes les ofrenes possibles. una forma d'evocar la riquesa a egipte.

He triat aquest símbol perque es un dels més reconeguts, tant l'història de l'ull com el del propi Horus.





CORONA TRIOMFAL


La corona triomfal o corona de llorer té la virtud de produir foc si es freguen dues branques seques amb sofre. en antics rituals al déu Apol.lo, es llançaven fulles de llorer al foc: si crepitaban era un bon auguri, si feien el contrari, era senyal de successos desastrosos


Resultado de imagen de corona triunfalSimbolitza la victòria, la glòria, el mèrit, l'estatus social, la grandesa, la superioritat, la prosperitat i l'honor. Va ser usada com a condecoració, homenatge o distinció.
El seu origen i ús ve des dels temps dels grecs, que la utilitzaven com a símbol per a la victòria, condecoració bèl·lica i també com a reconeixement del mèrit a esportistes ( per exemple en les olimpíades) i a artistes com els poetes. També relacionada amb la cultura, la saviesa i els mèrits acadèmics.




He triat aquest símbol perque crec que es el mes reconeixible de l'història grega i romana, i perque crec que transmet molta força com a símbol.



AEGISHJALMUR
La paraula aegishjalmur o ægishjálmur prové del terme ægishjálmr. 
El significat d'aquesta paraula és “elm de Ægir”Ægir és un Jotun o gegant, rei dels mars que personifica el poder de l'oceà. Aquest és un símbol màgic al qual els víkings li atribuïen un poder de protecció. 

L'ús que se li ha donat ha estat per a induir por i protegir-se contra l'abús de poder. El seu argument radica que la força del aegishjalmur es concentra entre els ulls i sovint s'associa amb el poder de les serp per a paralitzar a les seves preses. Pel que sembla, els guerrers víkings es pintaven el aegishjalmur en el front, entre els ulls, abans de partir cap a la batalla. 

Per a parlar d'ell, es referien al herkumbl la traducció del qual és "signe de guerra".

Així, aquest símbol màgic activava el seu poder i atribuïa la capacitat de fer invencible al seu portador.


ENLLAÇOS:
https://i.pinimg.com/originals/a8/73/cf/a873cfed36f0751bc9aadfa48aca8c1c.jpg
https://sobreegipto.com/files/El-Ojo-de-horus.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-sijbc5IpEdU/XYO7vP-iAHI/AAAAAAAAF1A/O8seXJtJXUMaABESPpnwx3DM1pwcH3b2gCK4BGAYYCw/s1600/%25C3%2586gishjalmur.jpg










jueves, 19 de septiembre de 2019

PRESENTACIÓ

Sòc l'Ariadna i sòc alumne de cultura audiovisual a primer de batxillerat a l'escola dels Maristes. Aquest és el primer exercici que haig de fer. M'agrada molt el món de l'art i la música i m'interesen bastant les cultures antigues.