miércoles, 26 de febrero de 2020

viernes, 7 de febrero de 2020

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC



STAN LEE:


Va néixer a Nova York. Va entrar a treballar com ajudant en l'editorial Timely Comics, que en 1960 va funcionar com Marvel Comics, l'editorial era propietat del marit de la seva cosina. Amb tan sols 20 anys va debutar com a guionista en l'editorial, el seu primer escrit va ser titulat Captain America Foils Traitor’s Revenge. Aquest gran artista té un ventall de creacions, entre les seves creacions més destacades figuren personatges com: Pantera Negra, Silver Surfer, Iron Man, Thor, Hulk, los Vengadores, X-Men...

Resultado de imagen de stan lee biografía


THE YELLOW KID: 



Richard F. Outcault el va publicar l'entre 1895-98. El Nova York World, es va interessar pel seu treball i va començar a publicar les seves vinyetes en la seva revista. La sèrie es titulava 'At the circus in Hogan´s Alley' i en ella presentava una sèrie de personatges típics dels baixos fons. D'entre ells, aviat va destacar un noi, qui vestit únicament amb un enorme camisa groga es va convertir de seguida en el favorit del public passant a ser conegut únicament com “The yellow kid”. Les seves reflexions es veien escrites en la seva camisa. Outcault també va inventar la bafarada.



BUCK ROGERS:


Buck Rogers,és considerada la primera sèrie de ciència-ficció de la història del comic. Phillip F. Nowlan, qui va ser l'escriptor, va utilitzar per al guió la seva novel·la ARMAGGEDON 2419 AD publicada un any abans de l'aparició del comic. El primer dibuixant va ser Dick Calkins. La sèrie va ser publicada en forma de tira diària de periòdic a partir de gener de l'any 1929.

Resultado de imagen de buck rogers comic




WILL EISNER:


Will Eisner és considerat mundialment com el mestre de la narració en còmic, conegut sobretot per The Spirit, la seva sèrie publicada en periòdics, i per Contracte amb Déu, la primera novel·la gràfica americana de rellevància. La seva publicació va servir per a iniciar un nou corrent de còmics amb històries personals i temàtiques adultes. Una de les grans aportacions de Eisner al món del còmic, va arribar en la dècada dels 70, quan va aconseguir popularitzar el format al qual a partir de llavors es diria “novel·la gràfica”.

Resultado de imagen de WILL EISNER COMIC



MARVEL:

Va ser creada l'any 1939 pel jove empresari de 31 anys Martin Goodman, juntament amb el seu bon amic Stan Lee, el qual va ser un dels principals col·laboradors en la companyia, tant com editor i creador de diversos personatges. El principal propòsit de Marvel Comics, va ser la de crear un gran univers de comics en el qual convisquessin tots els seus personatges. Els començaments de Marvel van ser de gran èxit, gràcies als seus personatges més coneguts i van aconseguir vendre milions de comics, Marvel en associació amb altres companyies, consta de subdivisions, com ho són Marvel Televisió, Marvel Còmics i Marvel Studios.

.1280px-Marvel_Comics_1990_logo.svg.png
DICK TRACY: 

Creat per Chester Gould en 1931. Dick Tracy és un detectiu intel·ligent i violent , però també bastant astut, i usa tècniques forenses avançades (per a aquells temps), al moment de resoldre crims. Vesteix sempre un barret i gavardina grogues i tenia un rellotge sofisticat per a comunicar-se amb el cap de la policia o amb els seus sequaços.  Dick Tracy va revolucionar el món dels comics, inaugurant el gènere policíac en les historietes, sent aquest un pioner de les històries de violència en aquest mitjà.

Resultado de imagen de dick tracy comic
BLACK HOLE: 

Black Hole és una sèrie limitada de còmics de dotze números escrita i il·lustrada per Charles Burns.Va ser llançat en forma recopilada en 2005 per Pantheon Books. La història tracta de les seqüeles d'una malaltia de transmissió sexual que causa mutacions grotesques en els adolescents. Burns ha dit que les mutacions poden llegir-se com una metàfora de l'adolescència, el despertar sexual i la transició a l'edat adulta.
Resultado de imagen de charles burns black hole
ALAN MOORE:

Alan Moore va neixer l'any 1953. El 1986 li va arribar el salt a la fama. Després de començar a escriure alguns relats en la revista oficial de “Doctor Who” i en el magazine “2000 AD” .  Cap a 1982, Moore va publicar dues obres clau. D'una banda, Marvel Comics li va adjudicar el reboot de “Miracleman”, i el dibuix del qual va córrer principalment a les mans de Garry Leach i Alan Davis. En tant, per al segell Vertigo de DC va presentar la història de “V for Vendetta”, dibuixada per David Lloyd. Totes dues obres li van consagrar en el mercat internacional, no sols com a autor revelació sinó com un autèntic fenomen revolucionari.
BLANKETS: 

Creat per Craigh Thompson en 1999. Criat a l'Amèrica profunda de Wisconsin, Thompson compta en aquesta novel·la autobiogràfica la seva infància i adolescència secundant-se en un esplèndid dibuix i pols narratiu. Cansat de l'autoritarisme patern i dels abusos viscuts a l'escola, Craig es refugia en el dibuix. El llibre va ser àmpliament aclamat, amb la revista Time classificant-lo en el número 1 en la seva llista de Millors còmics de 2003, i en el número 8 en els seus Millors còmics de la dècada.
Resultado de imagen de blankets comic
KATSUHIRO OTOMO: 

Katsuhiro Otomo, nascut el 14 d'abril de 1954 en Hasama en la prefectura de Miyagi, el Japó. És un dibuixant de manga, director d'anime, i guionista tant de manga com anime. Se'l coneix principalment per ser el director de Akira, una de les pel·lícules més influents de l'anime, així com per ser l'artista/guionista del manga original en el qual es basa la pel·lícula.
Resultado de imagen de katsuhiro otomo akira

SCOTT PILGRIM: 

Scott Pilgrim és una sèrie de novel·les gràfiques de l'autor i artista canadenc Bryan Lee O'Malley. La sèrie tracta sobre Scott Pilgrim, un jove gandul que viu a Toronto, i toca el baix en una banda. S'enamora de la repartidora estatunidenca Ramona Flowers, però ha de derrotar als seus set ex nuvis malvats per sortir amb ella. O'Malley volia escriure una sèrie de còmics a l'estil shōnen. La sèrie consta de sis volums en blanc i negre de grandària de resum, llançats entre agost de 2004 i juliol de 2010. 

Resultado de imagen de scott pilgrim comic

WARREN ELLIS:

Va neixer a Essex en 1968. Prolífic i mordaç, aquest guionista i novel·lista ha desenvolupat la seva carrera prestant el seu serveis a multitud d'editorials. Però sense cap dubte, les seves obres més conegudes han estat publicades per DC Comics, dins dels segells Vertigo o Wildstorm. D'entre totes les seves creacions destaquen títols tan dispars com: Stormwatch, Transmetropolitan, The Authority o Planetary, a més d'haver escrit per a Marvel sèries com Excalibur, Pryde and Wisdom, Ultimate Fantastic Four, Iron Man i Astonishing X-Men.
Resultado de imagen de warren ellis comics

ROBERTO ALCÁZAR:

Roberto Alcázar i Pedrín, és una sèrie espanyola d'historietes creada en 1940 pel guionista i editor Juan Bautista Puerto propietari de l'Editorial Valenciana, i pel dibuixant Eduardo Vañó Pastor. És la més longeva de la història del comic espanyol amb un total de 1.219 quaderns al llarg de 35 anys, fins a 1976​ . La professió de Roberto Alcázar no és molt clara al principi, encara que es descriu vagament com a periodista; més endavant, es converteix en agent de la Interpol i es dedica a caçar criminals per tot el món, amb un aire sempre formal i impassible.

Resultado de imagen de roberto alcazar comic

JOE SHUSTER:

Nascut en canadá en 1914. Al juny de 1938 publica al costat de Siegel en el número 1 de Action Comics el primer episodi de Superman. Segons va comptar Shuster, els paisatges urbans de Metròpolis, estaven basats en la seva Toronto natal. Action Comics (DC) va accedir a editar la historieta de Siegel i Shuster. El contracte, especificava que els creadors rebien 130 dòlars a canvi de lliurar els seus drets d'autor a perpetuïtat a l'editorial. En 1975, Siegel va posar en marxa una campanya de publicitat, en la qual va participar Shuster, en protesta per com DC Comics els havia tractat a ell i a Shuster.

Siegel y Shuster.

FRANCISCO IBAÑEZ:
Francisco Ibáñez Talavera va néixer a Barcelona el 15 de març de 1936.  En la coneguda com a «època daurada» de la historieta a Espanya, Ibáñez va començar dibuixant acudits i algunes historietes sense personatge fix, fins que en 1958 se li va ocórrer crear a una parella de detectius privats molt particulars, als quals va batejar com Mortadelo i Filemón. Publicada inicialment en la revista Polzet, «Mortadelo i Filemón» va ser al principi una espècie de paròdia de Sherlock Holmes i el Dr. Watson La seva primera història llarga, El sulfat atòmic.

OSAMU TEKUZA:

Va ser un dibuixant d'historietes i animador japonès, al qual sovint se'n diu el «pare del manga»,  a causa de la qualitat de la seva prolífica producció i a la influència de les seves tècniques, amb l'abandónament de les historietes que a penes ocupaven unes vinyetes pels story manga (o mànigues de llarga durada amb una trama molt més elaborada) i el desenvolupament del format tankoubon, que actualment triomfa a tot el món per a l'edició de màniga. Destaquen creacions com Astroboy, Fenix...

Tezuka_dibujando_Astroboy

FRANK MILLER:

Va fer el seu primer treball per a l'editorial Marvel Comics en 1979 en Spectacular Spiderman, en un crossover amb Daredevil. Però es va donar a conèixer com a jove promesa en la sèrie Daredevil, també per a Marvel Comics, entre finals dels setanta i principis dels vuitanta. La seva obra més famosa és Batman: The Dark Knight Returns.

Resultado de imagen de frank miller 

PERSÉPOLIS: 

Escrita per Marjane Satrapi. El còmic de Persépolis en si és una biografia de la mateixa autora, que ens narra en quatre toms (encara que també hi ha un integral fantàstic) les seves diferents etapes, des de la infantesa fins a l'edat adulta, tant a l'Iran com en altres llocs on va viure. Marjane és la filla única d'una família progressista, simpatitzant de la revolució. Van viure les restriccions de la llibertat, la imposició del vel femení, la repressió, l'esclat de la guerra Iran-Iraq, la mort d'éssers pròxims i volguts.

Resultado de imagen de persepolis comic

HAYAO MIYAZAKI:

Va neixer al Japó, 5 de gener de 1941. Cap als anys 60 va començar a treballar com a intercalador per a Toei Animation. En aquest estudi va conèixer a Isao Takahata, qui ja exercia labors de direcció en aquells anys, i també a una figura clau en el seu desenvolupament com a animador: Yasuo Otsuka Al 1985 van fundar Studio Ghibli. destaquin pelicules com El meu veí Totoro, La Princesa Mononoke...

Resultado de imagen de hayao miyazaki

HERGÉ: 

Hergé va néixer el 22 de maig de 1907 en brusseles. El dibuixant Georges Remi ha passat a la història com Hergé,  i no solament és considerat el pare de Tintín, sinó també del còmic a Europa. En les pàgines de Le Petit Vingtième, un 10 de gener de 1929, va aparèixer per primera vegada Tintín acompanyat del seu inseparable Milú. La seva carrera anava vent en popa, però l'esclat de la Segona Guerra Mundial (1940-1945) i l'ocupació alemanya de Bèlgica el va obligar a apartar alguns projectes i iniciar uns altres.



BONE:

Bone és una sèrie d'historietes de l'autor estatunidenc Jeff Smith publicada originalment en 55 números des de 1991 a 2004. Jeff Smith, guionista i dibuixant, en el seu moment va treballar per a Disney i va decidir dedicar-se a l'autoedició de còmics, fart de l'encotillament de la gran corporació del ratolí Mickey. Els seus 3 protagonistes, els cosins Fone Bone, Phoney Bone i Smiley Bone, tenen un disseny totalment influenciat pels dibuixos animats de la mateixa Disney
Resultado de imagen de bone comic

MIKE MIGNOLA: 
Mignola va néixer en Berkeley (Califòrnia). Va començar la seva carrera en 1980, amb il·lustracions aïllades en la revista Comic Reader. En 1983, va acceptar un treball de entintador en Marvel Comics, treballant en Daredevil, Power Man & Iron Fist, i més tard en títols com The Incredible Hulk, Alpha Flight i la sèrie limitada Rocket Raccoon. Fins a 1994, Mignola sempre havia treballat sobre personatges i creacions d'uns altres. Es va desviar d'aquesta pràctica quan va crear la primera historieta de Hellboy, titulada La llavor de la destrucció i publicada per Dark Horse Comics. Hellboy reposa en gran manera en els propis interessos de Mignola.
Resultado de imagen de hellboy comic

DC: 
DC Comics és una editorial estatunidenca fundada en 1937. Les inicials DC són una abreviatura de Detectiva Comics, un dels primers títols emblemàtics de la companyia. Recentment ha estat adquirida com a empresa subsidiària de AOL-Time Warner. Entre alguns els seus títols més coneguts es troben Superman, Batman, Wonder Woman, la Lliga de la Justícia, Flaix i Green Lantern. Durant dècades DC Comics ha estat una de les dues majors companyies de còmics als Estats Units, sent l'altra Marvel Comics. La seva seu es troba a Nova York
DC Comics logo
UDERZO I COSCINNY:
René Goscinny (París, 14 d'agost de 1926) va ser un guionista i editor d'historietes francès. Goscinny és un dels autors francesos de major èxit mundial, amb més de 500 milions de llibres venuts. Albert Uderzo (França, 25 d'abril de 1927) és un dibuixant i guionista d'historietes francès, d'origen italià. La seva sèrie més cèlebre és Astérix, la primera edició de la qual va ser creada en 1959 al costat de   René Goscinny. En 1961 es va publicar el primer àlbum autònom, Astérix el Gal. Per a 1967, el còmic s'havia fet tan popular que els seus autors van decidir dedicar-se en exclusiva a ell, produint uns dos àlbums a l'any.
Resultado de imagen de uderzo y goscinny
NEIL GAIMAN: 
Neil Richard Gaiman (Regne Unit, 1960). En 1989, Gaiman va saltar a l'escena internacional amb el llançament de “The Sandman”, una sèrie que es va prolongar fins a 1996 i durant la qual va crear un cosmos de personatges mitològics, al costat de John  Constantine. En les següents dècades, va compatibilitzar la seva labor com a escriptor amb la de guionista. Al llarg dels anys va realitzar mes còmics com el seu “1602” (per a Marvel) o l'homenatge a Batman “Què li va succeir al Croat de la Capa?”. Però van ser les novel·les “American Gods”, “Coraline”, “El llibre del cementiri” o “Stardust” les que van acabar de consolidar la seva faceta com a literat d'èxit.
FLASH GORDON: 
Flash Gordon comenzó su andadura el 7 de enero de 1934, creado por el dibujante Alex Raymond para el King Features Syndicate como suplemento dominical. Los guiones eran obra de Don Moore, editor de revistas de literatura pulp. Perteneciente al género conocido como space opera.
JOE SACCO : 
Joe Sacco va neixer a malta el 1960 és un és un autor alternatiu de comic resident a estats units. Les seves obres més conegudes, les novel·les gràfiques Notes al peu de Gaza i Gorazde: Zona Protegida, mostren un estil característic a mig camí entre el còmic underground i la crònica periodística que l'han fet mereixedor d'importants guardons. Des de 1993 fins a 1995 es publica, de forma serialitzada, la seva obra Palestina: en la franja de Gaza, on plasma les seves pròpies experiències en els Territoris Palestins, en els quals es va submergir durant dos mesos.​ Per aquest treball obté el prestigiós premi American Book Awards en 1996.
Resultado de imagen de joe sacco comics
100 BULLETS:
100 Bullets és un còmic estatunidenc publicat per DC Comics sota el seu segell Vertigo. Escrit per Brian Azzarello i il·lustrat per Eduardo Risso,100 Bullets barreja la novel·la negra amb un thriller conspiratorio. La història planteja la premissa sobre què passaria si una persona la vida de la qual ha estat arruïnada rep 100 bales irrastreables per a assassinar a qui volgués.
Resultado de imagen de 100 bullets comic
MOEBIUS:
Jean Henri Gaston Giraud va néixer el 8 de maig de 1938 als afores de París, i amb 18 anys va publicar els seus primers dibuixos per al sector de la publicitat i la moda. Com a alumne de Jijé, un dels grans del còmic belga, li arriben les seves primeres experiències professionals. En 1964, crea el seu personatge més popular al costat del guionista i escriptor Jean-Michel Charlier: El Tinent Blueberry. Junts redefineixen el western en el còmic, donant lloc a una de les més longeves i reeixides sagues del còmic europeu. Junts van realitzar vint-i-sis àlbums del personatge.
Resultado de imagen de moebius comic
VERTIGO: 
A la fi de la dècada dels '80, l'editorial estatunidenca DC Comics va crear diversos sellosEn 1993, Karen Berger directora executiva de DC Còmics, va fundar oficialment la línia Vertigo tractant d'atreure a l'editorial escriptors que escrivien històries de temàtica “madura” i evitant que el contingut d'aquestes historietes arribés al públic més jove. La línia Vertigo va exercir una gran influència en la indústria del comic-*book estatunidenc, particularment referent a la creació de toms recopilatoris. A partir de l'any 2000 i a causa de l'èxit de Vertigo amb aquest format de toms recopilatoris, es van començar a recuperar sèries anteriors a la fundació del segell, com La cosa del pantà, V de Vendetta...
Resultado de imagen de dc vertigo
ALEX ROSS:
Nelson Alexander Ross va néixer a Portland el 22 de gener de 1970. El seu primer contacte en el mitjà dels superherois va anar fent la portada de Superman per a l'especial ‘Doomsday & Beyond’ en 1993. Poc després va començar un projecte amb el guionista Kurt Busiek que es convertiria en la minisèrie ‘Marvels’ la qual va tenir un gran èxit des de la seva publicació. un dels més emblemàtics il·lustradors de superherois de còmics sobretot per la seva tècnica hiperrealista en portades i pòsters.
Resultado de imagen de alex ross comics
MAUS:
Art Spiegelman va néixer a Estocolm (Suècia) en 1948. Els seus pares, Anja i Vladek, eren uns jueus polonesos que van sobreviure al camp de concentració d'Auschwitz. Supervivents com Vladek Spiegelman,el seu pare, va servir d'inspiració al seu fill, per a crear el còmic ‘MAUS’, on els jueus són representats com a ratolins i els nazis són gats.
Resultado de imagen de maus comic