viernes, 13 de marzo de 2020

GUIÓ TÈCNIC


GUIÓ TÈCNIC

Un guió tècnic es compon dels següents elements:
  • Número de seqüència
  • Els plans numerats segons la cronologia de la narració.
  • Les especificacions tècniques de cada pla (durada, escala, angulació i moviments de càmera)
  • Representació dibuixada de la imatge de cada pla.
  • Descripció del que ocorre dins del pla (lloc on es desenvolupa, personatges que apareixen...)




CÀRRECS DEL CINEMA


CÀRRECS DEL CINEMA


Resultado de imagen de director de cineDirector: Un director de cinema és un professional del món audiovisual que s'encarrega, de dirigir una pel·lícula amb tots els aspectes que això comporta. La seva funció principal és la de liderar i organitzar als diferents professionals que treballen en la realització d'una pel·lícula.
Per elaborar la seva feina d'una manera professional, ha de participar del càsting de selecció dels actors, supervisar la redacció i edició del guió, l'escenografia i vestuari ,il·luminació i ús de les càmeres, tot el referent a la producció, i l'elaboració del guió tècnic. 




Resultado de imagen de director de fotografiaDirector de fotografia: és el màxim responsables d'aconseguir l'estètica desitjada, mantenint la qualitat de la imatge desitjada i coordinar també a l'equip de fotografía.
És també part de la creació artística perquè prenen decisions que afecten directament el resultat de la  pelicula, juntament amb el director. Són també responsables d'entendre i usar la tecnologia de rodatge com focus, grues... i finalment son trambé productors, ja que administren la gran quantitat de  recursos (tècnics i econòmics)  que té la producció.




Resultado de imagen de director de arte cineDirector d'art: és qui dissenya, produeix i dirigeix estèticament una producció de cinema o televisió. És un professional que sap interpretar un guió i plasmar-lo creant universos visuals amb elements estilístics i recursos artístics adequats.










Resultado de imagen de productor de cineProductor: el productor és la persona encarregada de seleccionar i posar d'acord a tots els professionals que fan una pel·lícula. El productor és alhora el responsable de la part de creació artística, i de la part econòmica, que consisteix principalment en aconseguir fons.










Resultado de imagen de productor ejecutivo cineProductor executiu: El productor executiu, és el responsable d'iniciar el procés de producció de la pel·lícula, assegurant que hi ha els diners necessaris per a arrencar el projecte. 
Respecte a l'administració del projecte, el productor executiu és un dels principals responsables d'assegurar que la pel·lícula es vagi rodant i muntant de manera òptima.





Resultado de imagen de asistente de produccionAssistent de producció: Persona auxiliar del Productor d'un projecte. Ajuda a coordinar els recursos técnics y humans d'una producció. També prepara el pla del rodatge i contacta els integrants de la pel·lícula, els actors i els extres. S'aseguren també que els escenaris estiguin llestos i a temps per al rodatge. 






Resultado de imagen de asistente de dirección cineAssistent de direcció: L'assistent de direcció és un dels càrrecs més importants a l'hora d'emprendre un rodatge. És la persona que guia a l'equip i interactua constantment amb tots els departaments durant la grabació de la pel·lícula. Genera ritme de treball i marca el temps.






Resultado de imagen de guionista de cineGuionista: Un guionista és una persona encarregada d'escriure el guió d'una producció cinematogràfica, televisiva o radiofònica. Aquest guió pot consistir en una història original o bé en la readaptació d'un altre guió, procedent del propi guionista o d'una altra obra ja existent, com una novel·la, un musical, una biografia, etc...







script en el cineContinuista // Script: Un continuista o també anomenat script al cinema, és una persona encarregada de verificar que la continuïtat d'un film no sigui danyada. La idea d'aquest càrrec és evitar que el fil temporal i argumental sigui danyat o alterat de manera no concorde amb la història narrada. La idea de mantenir aquest ordre és evitar confusions en els espectadors i ajudar-los a entendre una història de manera clara i concisa.


Resultado de imagen de key grip cine que es

Key Grip: El Grip és la persona encarregada de l'equip que dóna suport a la càmera, i en alguns sets recolza també en il·luminació (però sense tocar les llums). 

Els Grips tenen dues funcions, el primer és gestionar tot l'equip que permet que la càmera es mogui dins del set d'una manera que pugui capturar el shoot com ho vol el director, per la qual cosa això pot implicar treballar amb grues, tracks, entre altres coses.







Resultado de imagen de que es un doble de accionStuntman // Especialista: Un especialista de cinedoble de riesgo o  stuntman es quien realiza peligrosos trucos en el cine o la televisión.És una persona que reemplaça a un actor en una escena d'acció difícil o perillosa d'executar per a l'actor. És una persona molt important sobre tot a les pel·lícules d'acció.






Resultado de imagen de que es un editor cine

Muntatgista / Editor: És un professional encarregat del muntatge perquè el missatge sigui clar i s'aconsegueixi un resultat impecable. Selecciona, ordena i uneix de manera lògica les diferents escenes o imatges per a aconseguir narrar la història escrita en el guió. 








Foley artist: Els efectes foley són aquells efectes que busquen la recreació de sons que per diversos motius no van ser recollits en el moment de l'enregistrament de l'escena. El terme foley deu el seu nom al novaiorquès Jack Foley, el qual va desenvolupar moltes de les tècniques que ara es duen a terme en aquesta fase de la producció sonora. No és un procés fàcil i requereix de molta imaginació per recrear els sons... Com crear el so d'un ser inexistent en el món real, l'enlairament d'una nau espacial...

miércoles, 11 de marzo de 2020

MONOMÍTE


EL MONOMÍTE O VIATGE DE L'HEROI

Joseph Cambell va crear la seva teoria sobre el Monomite.
Joseph Campbell va ser un mitóleg, escriptor i professor estatunidenc, més conegut pel seu treball sobre mitologia i religió comparada. El terme monomite de Campbell, també referit com el viatge de l'heroi, fa referència a un patró bàsic trobat en molts relats procedents de tot el món. Aquest patró va ser descrit inicialment al complet en L'heroi de les mil cares (1949).

El Viatge de l'Heroi o Monomite, consisteix en el següent: Una història està feta per personatges perquè seran ells els qui donin vida al relat, és per això que ells són l'element principal en qualsevol guió de cine.

Les fases del monomite són les seguents: 

Resultado de imagen de fases del monomite

L'heroi: és el protagonista de la nostre història. En principi te una vida desgraciada o es infeliç, però té un somni i una meta per la qual vol lluitar i conseguir pasi el que pasi. (Ex: Katniss Everdeen/Els jocs de la fam)

Herald: És un personatge/element/objecte que té per finalitat canviar el cicle de la història i del protagonista. No hi ha limitacions perquè diversos heralds promoguin canvis en una mateixa història (Ex: Morfeu/Matrix)

El Mentor:El mentor és la persona sàvia que guia a l'heroi, proporcionant consells útils. A vegades és un reflex del potencial que pot aconseguir l'heroi. El mentor, moltes vegades és un heroi que ja ha recorregut el seu propi viatge. No es limita a un únic personatge. Sol ser un dels personatges més estimats pels espectadors. (Ex: Merlí/Excàlibur)

Els Guardiants del Llindar: El llindar és la frontera entre el món conegut i el desconegut. En ells el guardià impedeix el progrés i es l'ocasió perque l'heroi demostri el seu valor. No hi ha límits per als guardians: són els esbirros de l'enemic, obstacles en el camí o el passat/sentiments dels que l'heroi es vol despendre (Ex: Jabba The Hutt/Star Wars)

El Bufó: El seu nom fa referència més bé al personatge que posa humor a segons quines circumstàncies de la història. Proporciona alleujament còmic. Sol acompanyar a l'heroi en el seu viatge, a vegades solitari, procurant humanitat, i recordant-li el seu origen (Ex:Robbin/Batman)

El Camaleó: Són els qui acompanyen a l'heroi per a trair-los, el camaleó es mostra com una figura de desconfiança per fernos pensar en les seves verdaderes intencions. El seu rol pot canviar diverses vegades i no serà fins molt endevant en la trama on descobrirém les seves veritables intencions. Qualsevol personatge pot ser un camaleó. (Ex: Severus Snape.)

L'Ombra:la figura del mal que està present en cada part del camí de l'heroi i que aquest ha de derrotar. Tot heroi que s'ha entrenat i ha superat les proves necesaries, aconseguirà derrotar a l'ombra en el final de la trama. Representa les idees contràries a l'heroi, també és tot l'oposat al mentor. (Ex: Ursula/La sireneta)