jueves, 24 de septiembre de 2020

Tendències fotogràfiques

TENDÈNCIES FOTOGRÀFIQUES


1. Minimalisme 
Les fotos plenes d'objectes i colors sempre han estat presents en la fotografia, on els fotògrafs han combinat la tècnica de composició i la gestió del color. En l'actualitat, molts fotògrafs estan experimentant amb un estil minimalista, el qual està sent una tendència molt repetida a les xarxes socials aquest 2020.




2. Fotografia 360°
La fotografia 360°,és una gran tendència fotogràfica en aquest 2020. S'utilitza majoritariament per a fotografia panoràmica de paisatges. Gràcies a l'avanç tecnològic, realitzar-la no es gaire difícil gràcies als recursos actuals. Ara es pot capturar una escena de 360° d'una habitació, paisatge natural, ciutat... on l'espectador pot moure's com si fos allà.














3. Fotos verticals 
Així com els vídeos verticals estan sent bastant populars, les fotografies verticals cada vegada més van marcant tendència en aquest 2020. Si bé no és una tendència tan nova, en la seva majoria els projectes s'han centrat en imatges horitzontals o més quadrades, per adaptase millor a les plataformes de les xarxes socials, ja que això ha redefinit l'experiència de l'usuari, inculcant aquesta nova classificació fotogràfica per a ajustar-se perfectament a la grandària d'una pantalla. 




4. Fotografia Aèria
La fotografia aèria ens permet veure l'ampli i vast que és el món des de la vista de qualsevol ocell. Aquesta tendència de fotografia, més popularitzada al 2020,  ve juntament amb les innovacions modernes de les tecnologies fetes per a aquesta nova generació de fotògrafs. Amb l'ajuda dels drons es poden aconseguir estils més artístics i al·lucinants.





5. Imatges expressives amb colors cridaners
La fotografia sempre ha estat una forma d' autoexpresiò, però al 2020, els fotògrafs han volgut donar-li a aquesta expressió una nova forma d'intensitat. En estadistiques es va observar un augment en les búsquedas de superposicions, gargots i elements dibuixats a mà,  associades amb fotografies de mitjans mixtos. 
Les eines de dibuix dins de les xarxes socials com Snapchat o Instagram són una gran influència de la tendència. També trobem a una altra forma d'expressió a travès de la fotografia: el maquillatge. Anomenat “El maquillatge no és una màscara”, un desplaçament a través d'Instagram i Twitter, ofereix una idea de la tendència cap a l'ús del maquillatge per a l'expressió i l'experimentació.





6. Expressions facials i intensitat fotogràfica
Els detalls i expressions facials directes han començat a captivar i a ser tendència en xarxes socials com Instagram. Aquestes fotografies estableixen una connexió amb la persona que les mira. La intensitat fotogràfica, està directament relacionada amb aquest tòpic. La imatge ideal pot agregar intensitat o drama a un treball. Aquesta tendència fotogràfica es pot determinar com dues energies oposades que es necessiten i es complementen per a sobresortir. Aquestes fotografies creen una sensació melodramàtica, no obstant això, aquestes fotos no han de sentir-se rígides, tot el contrari, han d'evocar emocions. 



7. Viatge a la natura
Amb el món tornant-se cada vegada més tecnològic, la nostra dependència de la tecnologia s'incrementa. 
La generació Millennial es torna a més cada vegada més conscient del medi ambient en els seus mètodes de viatge. En considerar a on anar i quin impacte poden tenir en les vides i l'entorn del destí triat, estan tenint un enfocament molt més ecològic comparat a generacions anteriors. 





8. Retrospectiva Nostàlgica
Els fotografs estan seguint els passos del passat, rescatant els estils, moments i moda notables més memorables dels anys ‘60, ‘70, ‘80 i ‘90. La moda sovint, representa una part important de la fotografía, junt amb els filtres inspirats en les èpoques. La retrospectiva nostàlgica és principalment look i sentit nostàlgic amb perspectiva moderna per a establir un estil.





9. Flat Lays 
Una de les tendències més en auge. Consisteix a realitzar fotografies preses des de mitjana altura i en perspectiva vertical. Són les noves natures mortes del segle XXI. Es pot fer amb un munt de temàtiques: gastronomia, manualitats, moda, etc... Són una tendència molt potenciada a les xarxes socials, sobretot Instagram.





10. La doble exposició 
Unir en una mateixa imatge dues exposicions ens dóna, com a resultat, una foto sobreexposada
. És una tècnica que està guanyant cada vegada més terreny, unint fotografia amb disseny. Pots unir el que desitgis: retrats, geometries, paisatges, animals,…