PARTS DE LA CÀMARA:
EL VISOR:
El visor és la part de la càmera que s'utilitza per a enquadrar i enfocar la imatge. És la finestra que ens permet previsualizar la fotografia abans de prémer el disparador. Aquest visor s'ha utilitzat tradicionalment en les càmeres compactes.
L'OBJECTIU:
La seva funció és rebre els feixos de llum procedents de l'objecte i modificar la seva direcció fins a crear la imatge òptica, rèplica lluminosa de l'objecte. Aquesta imatge es llançarà contra el suport sensible.
La distànicia focal del objectiu influeix definitivament en l'aspecte de les fotografies:
- Una focal petita fa que els objectes ocupin un espai menor en l'enquadrament, de manera que en la fotografia caben més coses. A mesura que augmentes la focal (per exemple “fent zoom”) la grandària de la imatge dels objectes enquadrats augmenta, fent que cada vegada ocupin més espai en l'enquadrament.
• GRAN ANGULAR: Els objectius de tipus gran angular es caracteritzen per tenir un ampli angle de visió, la qual cosa permet capturar paisatges, edificis o fotografiar grups de persones des de distàncies curtes. Al mateix temps produeixen una distorsió de les línies. La seva distància focal està entre els 17mm i els 35mmTenen un angle visual molt gran que oscil·la entre 60 i 180 graus. Proporcionen una gran profunditat de camp.
• TELEOBJECTIU: La seva distància focal més habitual és està entre els 70mm i els 500mm. Tenen un angle visual bastant reduït que oscil·la entre 5 i 28 graus. Proporcionen una profunditat de camp reduïda.Entre altres aplicacions dels teleobjectius destaca el retrat ja que l'enfocament selectiu aïlla al subjecte de la resta de l'escena, centrant així l'atenció sobre la persona retratada.
• SUPERTELEOBJECTIU: el més habitual és parlar de súper teleobjectius amb una distancia focal compresa entre els 200mm i els 600mm.en teleobjectius llargs parlem d'un angle de visió que se situa entre 2° i 10°, la qual cosa significa que pràcticament no tenim angle.
L'OBTURADOR:
L'obturador, descrit de manera simple, és un mecanisme compost per cortinetes que obren i tanquen per a deixar passar la llum i bloquejar la seva entrada respectivament. Al temps en el qual l'obturador roman obert, se'l coneix com a Velocitat d'Obturació i segons sigui una velocitat lenta o ràpida, obtindrem diferents efectes i resultats en les fotografíes.
QUE IMPLICA LA VELOCITAT D'OBTURACIÓ:
- Velocitat d'Obturació Ràpida / Temps d'Exposició Curt: si treballem amb velocitats d'obturació ràpides (o cosa que és el mateix, temps d'exposició curts), la cambra obrirà i tancarà l'obturador molt ràpid. Això implica que la quantitat de llum que entra en el sensor, el farà durant un breu període de temps, per tant per a aconseguir una bona exposició haurem de compensar-ho il·luminant bé l'escena. Si no ho compensem, la nostra fotografia segurament quedarà subexposada, perquè la llum ha passat durant molt poc temps.
- Velocitat d'Obturació Lenta / Temps d'Exposició Llarg: Quant a una velocitat d'obturació lenta (o cosa que és el mateix un temps d'exposició llarg), és just el cas contrari. Estarem amb l'obturador de la cambra obert durant més temps, i això implica que deixarem passar més llum al sensor de la càmera. Per a les situacions en les quals usem una velocitat d'obturació lenta, comprovarem que no farà falta pujar tant l'ISO ni obrir tant el diafragma per a aconseguir una exposició adequada. Per velocitat d'obturació lenta entenem allò que se situa per sota de 1/60 segons.
El balanç de blancs i la temperatura de color són dos conceptes estretament relacionats
No hay comentarios:
Publicar un comentario