jueves, 1 de octubre de 2020

SONY PHOTO AWARDS

 SONY PHOTO AWARDS 2020

Fotografía realitzada per Craig Mcgowan, Guanyador de Open competition 2020 en la categoría de Landscepe. 

El primer que me transmet aquesta fotografía es pau i tranquilitat. El que més crida l’atenciò primerament es el contrast entre les parets del fons , plenes de colors, en la se a majoria equilibrats entre sí, amb el troç de gel, amb un blanc glacial que fa que dirigeixis la mirada al centre de la fotografía aportant aquest impacte de color que trenca amb els colors posteriors en forma de les línies.
Tots els colors son mes o menys apagats i la combinació d’aquests que es van difuminant juntament amb el reflexe igual de l’aigua, donant així un efecte de continuitat i de inmensitat.

Crec que el que l'autor de la foto volia transmetre en la fotografía, apart de contrast, és balanç ,que es produeix gracies a l'efecte mirall.





Fotografía realitzada per Kyaw Bo Bo Han, Guanyador de fotografía nacional de Myanmar 2020.

El primer en el que em fixo en vueure aquesta fotografía es la llum, i com aquesta impacta i ens fa dirigir l’atenció a la cara de la dona i així per tant, en l'àguila. La llum també ens recalca l’importancia de la figura I de l'animal, deixant el fons amb tons foscos i restant-li importància.
Personalment em sento molt atreta als retrats, sobretot els que mostren realitats curioses i diferentes. m'atreu molt que la fotografía contengui molts elements, al igual que els colors que són molt vibrants i atreuen la mirada. Com l'animal està ocultant part del rostre de la persona, dona un toc de misteri, igual que la direcció dels ulls de la dona, que apunten cap un altre lloc que mai descubrirem.

Crec que l'autor en aquesta fotografía volia retratar les vides d'aquelles tribus que no són tan conegudes, i que igual que nosaltres, tenen les seves costums i la seva forma diferent de viure.





Fotografía realitzada per Guofei Li, Guanyador de la categoria Naturalesa & Vida Salvatge Sony World Photography Awards 2020

El que primer m'atreu de la fotografía són els colors brillants dels guepards i com aquests combinen amb el fons de la fotografía, d'un blanc que difuminat, dona d'alguna manera un aspecte "celestial" i plàcid. Es com si estiguessin en un lloc que no fos la selva i aixó dona un aspecte mes de pau a la fotografía. També m'agrada el toc de color més llampant que dona el color rosa brillant de les llengues.
De la manera en que els guepards estàn col.locats, recorden a una espiral, cosa que dona inclús mes dinamisme a la fotografía. Sembla que els dos caps siguin el que uniex aquesta forma i siguin l'inici d'aquesta espiral.





Fotografía realitzada per Dita Suci Paturi Rahmawati, guanyador de juventud en la categoría Enviroment 2020

Mirant aquesta fotografía, el primer que em crida l'atenció es la quantitat d'objectes que hi han a la foto. Els colors són bastant vibrants i el sol al costat de la foto, ajuda a donar aquest efecte.
El que m'ha fet triar aquesta foto es per mi, el gran contrast que hi ha i el que pot ser l'autor vol dir amb aixó. 
Hi han molts homes i dones emvoltats de brossa, plàstic, residus... i al costat tenim a la vaca que ens està mirant directament. Si ho imaginesim com una metàfora, podriem dir que la vaca representa una natura, que nosaltres hem cobert de brossa, i aquesta mateixa vaca ens mira, culpant-nos d'aquest desastre.

Crec que l'autor en aquesta fotografía volia també representar aixó, justament perque ens donem compte que el que veiem tan normal o que no li donem importancia, com el problema del plàstic, ho té.





Fotografía realitzada per Rosario Sabrina Pantano guanyadora de la categoría Architecture 2020.

Aquesta fotografía, només per ser en blanc i negre ja em transmet una espècie de aura de misteri i de secretisme. El que veiem aquí es una piràmide perfecte, que més que una escultura sembla una espècie de dibuix posat enmig d'un camí.
Justament es aquest camí rocós el que contrasta amb la piràmide completament llisa i sense contrastos.
La cara completament negra del polígon fa que sembli inclús d'un altre planeta, ja que desde on es miri, la petita muntanyeta de sorra, fa un efecte on sembla que la piràmide estigui flotant. La persona al seu costat, també fa que ens donem compte de les seves dimensions.
Em produeix una sensació principalment de misteri i de falta d'informació.

Crec que l'autor en aquesta fotografía vol donar a entendre també aquesta percepció d'un altre planeta que contrasta amb la geografía del lloc.







No hay comentarios:

Publicar un comentario