jueves, 17 de octubre de 2019

COLOR

SATURACIÓ

la saturació, és la intensitat d'un matís específic. Es basa en la puresa del color; un color molt saturat té un color viu i intens, mentre que un color menys saturat sembla més descolorit i gris.

Resultado de imagen de saturació



TEMPERATURA DE COLOR

Podríem definir temperatura de color com la dominancia d'algun dels colors de l'espectre lumínic sobre els altres, de manera que altera el color blanc cap al vermell o cap al blau en aquest espectre.

comparativa de temperatura de color

BALANÇ DE BLANCS

l’equilibri de blancs és una funció de les càmeres que serveix per a equilibrar els nivells dels colors bàsics vermell, verd i blau amb l’objectiu que la part més brillant de la imatge aparegui de color blanc, i la menys brillant de negre. 

Resultado de imagen de balance de blancos fotografia

MATIS

El matís és la definició que se li dóna a la diferència d'un color a un altre: permet classificar-los en termes de vermell i els seus matisos, verd i els seus matisos, blau i els seus matisos, etc. Es refereix a la lleugera variació de to que un color fa en la llista cromàtica.

Imagen relacionada


LLUMINOSITAT

La lluminositat és la quantitat de llum emesa o reflectida per un objecte. En un color seria la seva claredat o foscor. Un color al 100% de saturació tindrà la seva màxima puresa amb un 100% de lluminositat, i amb una lluminositat del 0% serà negre absolut. I per contra, qualsevol color al 0% de saturació correspondrà a un to concret de gris que es convertirà blanc absolut per un valor del 100% de lluminositat i negre absolut per un valor de lluminositat del 0%.

Resultado de imagen de EJEMPLOS DE LUMINOSIDAD


SÍNTESI ADDITIVA (RGB)

Un model i sistema de formació del color en el qual els colors es formen afegint llums amb diferents longituds d'ona. La suma (addició) de llums és la que forma el color. També es diu "mescla additiva (del color)". El model contrari (o, més aviat, complementari) de formació del color, és la mescla o síntesi sustractiva del color.

Imagen relacionada


SÍNTESI SUBSTRACTIVA

Quan ens referim a la síntesi sustractiva del color, ens referim al color com a pigments, com a pintura. Els pigments no emeten llum sinó que sostreuen (absorven) part de les radiacions de la llum. Depenent que radiació de llum absorvan els veurem de l'un o l'altre color. Com cada pigment lleva part de la llum quants més pigments barregem més fosc serà el color que obtindrem.

Resultado de imagen de sintesis sustractiva definicion











ENLLAÇOS:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Saturaci%C3%B3_crom%C3%A0tica
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Saturation_change_photoshop.jpg
https://www.dzoom.org.es/la-temperatura-del-color/
https://www.dzoom.org.es/wp-content/uploads/2006/11/temperatura-de-color-comparativa-foto-734x489.jpg
https://fotografiaencatalablog.wordpress.com/2017/07/02/el-balanc-de-blancs-i-com-aprofitar-lo-de-manera-creativa/
https://fotografiaencatalablog.files.wordpress.com/2017/07/5050k-e1499021079857.jpg?w=616
http://artechexpressive.blogdiario.com/media/cache/resolve/media/files/01/150/713/2016/05/1464151379_significado-del-color-verde-en-todas-sus-tonalidades.jpg
https://naturpixel.com/2011/08/17/tono-saturacion-y-luminosidad/
https://www.fotonostra.com/fotografia/fotos/objetivo4.jpg
http://www.glosariografico.com/sintesis_aditiva
https://newerdesign.files.wordpress.com/2015/07/synthese_additive.png
http://www.educacionplastica.net/ColSus.htm
http://2.bp.blogspot.com/-c1nSjjj7wa0/VPezjX1HkeI/AAAAAAAAADw/h5nUqJxcsgg/s1600/Mezcla%2Bsustractiva.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario