jueves, 10 de octubre de 2019

HISTÓRIA DE LA FOTOGRAFÍA

HISTÓRIA DE LA FOTOGRAFÍA


Historia de la primera foto
Resultado de imagen de Nicéphore Niépce y Daguerre

Nicéphore Niépce 

El 1822, Nicéphore va fer una reproducció d'un dibuix sobre una placa de vidre recoberta amb betum de la Judea, gràcies a la llum.
El 1824 s'obtenen de « diferents preses amb la cambra fosca » , les primeres fotografies, sobre pedres litogràfiques. En aquest moment el temps d'exposició era de cinc dies.






En el 1840, Hyppolite Bayard crea la seva imatge, "el ahogado", com una protesta al no ser reconegut com a pare de la fotografía.













Alexander S. Wolcott. Es converteeix en un dels primers fotógrafs estadounidencs en obtenir una patent y crear un estudi a la ciutat de Nova York.




Resultado de imagen de david octavius hill y robert adamson








David Octavius hill i Robert Adamson.

A penes un any després del debut dels primers processos fotogràfics creats per Daguerre i Talbot, els fotògrafs escocesos David Octavius Hill i Robert Adamson van documentar mitjançant calotips la forma de vida dels pescadors en Newhaven, vila pròxima a Edimburg. Va ser una de les primeres mostres de l'aplicació antropològica i sociològica de la fotografia.

Resultado de imagen de mathew brady fotografias




1850: Mathew Brady va practicar el retrat amb mestratge tal que “En l'Exposició del Palau de Cristall (primera Fira Mundial) de 1851 a Londres va guanyar la màxima presea per als retrats en daguerreotip.”Al 1855 va adoptar els processos del ambrotipo i el col·lodió humit.
També van ser molt importants els seus retrats al president dels estats units i el seu treball de documentació a la guerra de succesió.













1856, william Thomson realitza les primeres fotografíes submarines.




















1880, es pública la primera foto en un diari. El diari del New York Graphic públicala primera fotografía en mig to: "A Scene in Shantytown" por Stephen Hogan.


















1872, Eadweard Muybridge aconsegueix congelar el moviment i registrar-lo.











1915, Paul Strand va ser un dels màxims exponents de la denominada ‘Fotografia directa’, un moviment que rebutjava la noció que la fotografia havia d'imitar a les belles arts.









Imagen histórica: el beso en el ayuntamiento.




1930: La fotografía humanista: La branca suau i poètica del fotoperiodisme va ser també coneguda com a realisme política. es va basar en la filosofia del canvi social. Van destacar Henri Cartier-*Bresson, Robert Doisneau, Izis, Willy Ronis, Édouard Boubat, entre altres






1934: Amb el nom "Kwanon Camera" neix l'empresa que es convertiria en el fabricant de cambres Núm. 1 del món.



1947: Edwin H. Land inventa el sistema de càmeres amb pel.lícula instantanea.



Resultado de imagen de elio sorci




1962: Elio Sorci es converteix en el primer paparazzi

© Nan Goldin















1971: Nabuyoshi Araki pública "Sentimental journy" i Larry Clark "Tulusa". S'obre un nou capitol de la fotografía de intimitat, gènere contemporani que sería explotat per altres fotógrafs.









1975: s'inventa la primera càmara digital. Steven Sasson inventa aquesta càmara amb una resolució de 100 línies.


1988: la primera fotografía produida per una reflex digital.

Los Pilares de la Creación





1990/1995: Equipat amb la Wile Field and Planetary Camera, va capturar alguna de les imatges més famoses de l'espai exterior.









SEGLE XXI:
 L'aparició de la primera càmera digital en 1990 constitueix la base de la creació immediata d'imatges.
 La digitalització ha alliberat a la fotografia del caràcter documental històric ja que la manipulació d'imatges a través de la infografia ha permès recuperar l'imaginari pictòric i narratiu que s'havia perdut "La fotografia digital entronca amb la ideologia del collage entès com a fotomuntatge d'avantguarda dadaista o constructivista.
 No obstant això, la fotografia digital aconsegueix eliminar les marques del procés de construcció del "collage" i dotar al fotomuntatge de caràcter unitari".
​Des de la seva invenció, la fotografia tenia total credibilitat com a testimoniatge inqüestionable de la realitat a causa del funcionament del dispositiu de captura. Les noves tecnologies digitals tenen la capacitat de convertir el real i intervenir sobre el registre de la imatge, fins al punt de manipular i distorsionar les imatges sense perdre el realisme fotogràfic amb el qual van ser captades. 
El real i el virtual es barregen donant lloc a un nou tipus d'imatge híbrida per a definir les noves creacions pseudo-fotogràfiques. Els programes de manipulació de la imatge són protagonistes en aquesta etapa, així com el retoc fotogràfic, la fusió d'imatges, la infografia o la generació de tridimensionalidad....etc.

Resultado de imagen de fotografia del siglo xxi





ENLLAÇOS:
http://www.photo-museum.org/wp-content/uploads/2015/01/niepce-nicephore-portrait-jeune.jpg
https://www.superprof.es/blog/file/2017/11/primera-fotografia-700x487.jpg
https://ibasque.com/historia-de-la-fotografia-y-las-fotografias-mas-antiguas-conservadas/
https://www.tiki-toki.com/timeline/entry/332582/Historia-de-la-Fotografa/
https://es.wikipedia.org/wiki/Historia_de_la_fotograf%C3%ADa













No hay comentarios:

Publicar un comentario