jueves, 3 de octubre de 2019

PRÀCTICA D'ESTILS ARTÍSTICS

ART EGIPCI
         
Resultado de imagen de ANUBIS               God Horus Holding Hand of Queen Nefertiti (Reprint From an Egyptian Painting)…

L'art egipci està molt relacionat amb la religió i les creencies sobre la vida desprès de la mort. les esculptures eren construccions monumentals i grans estatues de pedra tallada. La pintura de l'Antic Egipte va ser principal-ment simbòlica, funerària i religiosa. 
Feien els pigments naturals, extrets de terres de diferents colors, una pasta de color, que barrejaven amb fang i dissolien amb aigua per a poder aplicar-ho sobre els murs, revestits amb una capa d'estesa "seca" de guix. 
Els seus colors van ser vius i variats. Els tints base s'obtenien: el negre, del carbó, el blanc, de la calç o de guix, el groc i vermell-maó, de l'ocre natural del desert, el verd, de la malaquita i el blau, del lapizlázuli. L a pintura s'utilitzava per a decorar les parets dels temples i tombes, així com per a il·lustrar papirs. 

He triat aquest estil artístic perque crec que te una simbología molt interesant.


ENLLAÇOS:

https://trfed2.pressbooks.com/app/uploads/sites/42625/2015/11/Screenshot_1-232x300.gif
https://i.pinimg.com/564x/39/98/ee/3998ee3b4e94653406c5d11bddf41755.jpg



ART GREC


L'art grec es un art amb influencies orientals. Els ideals del poble grec brillen en l'escultura.
Dotaran a les figures d'una mobilitat i expressivitat admirables. Els escultors plasmen en la figura humana les seves concepcions de bellesa física i equilibri espiritual. La bellesa porta a una anatomia harmoniosa, que idealitza el cos humà. L'expressió, com a exteriorització dels sentiments, acompanya a aquests cossos. 
Imagen relacionada
El moviment és un altre objectiu de l'escultura. En els angles dels frontons els artistes aprenen a doblegar la figura o a relacionar dinàmicament els grups.
L'escultura grega és fonamentalment humanista i figurativa. 
hi havia a Grècia; escenes mitològiques; llegendes dels herois, monuments commemoratius...
D'altra banda, la qual cosa podríem dir art decoratiu -ceràmica, relleus de tota classe, figurillas de metall o terracota- es redueix a un paper secundari.

He triat aquest art perque crec que té una gran expresivitat i em crida l'atenció.


ENLLAÇOS:
https://www.aboutespanol.com/thmb/RfKepEVZ8UeVEY2yx8xGsqPzqPM=/768x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/Laoconte-y-sus-hijos-597baaec3df78cbb7a25ac12.jpg


ART BARROC


Resultado de imagen de judith decapita a holofernesResultado de imagen de la chica de la perla


Es desenvolupen nous gèneres com les natures mortes, paisatges, retrats, quadres de gènere o costumistes, així com s'enriqueix la iconografia de temes religiosos. Existeix una tendència i una cerca del realisme.

El color, la llum i el moviment, són els elements que defineixen la forma pictòrica. El color predomina sobre la línia. Fins i tot, els efectes de profunditat, perspectiva i volum s'aconsegueixen més amb els contrastos de llum i de tonalitats del color que amb les línies nítides i definides del dibuix. La llum es converteix en un element fonamental en la pintura barroca. La llum dibuixa o difumina els contorns, defineix també l'ambient i l'atmosfera del quadre.
Es pretén transmetre sensació de moviment. Les composicions es compliquen, s'adopten perspectives insòlites i els volums es distribueixen de manera asimètrica. 

He triat aquest estil perque em crida molt l'atenció i les obres que es van generar en aquest periode em resulten molt interesants.

ENLLAÇOS:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Judit_decapitando_a_Holofernes%2C_por_Artemisia_Gentileschi.jpg/800px-Judit_decapitando_a_Holofernes%2C_por_Artemisia_Gentileschi.jpg

https://www.casadelpuzzle.com/images/productos/puzzle-trefl-la-chica-de-la-perla-de-1000-piezas-1-18850.jpeg


RENAIXEMENT

   Imagen relacionada   Imagen relacionada

Evocació de l'antic, la bellesa idealitzada del qual pretenien prendre com a exemple. 
Els quadres se situen en paisatges naturals que s'intenten recrear amb fidelitat, o en marcs arquitectònics, en els quals columnes, frontons, palaus i temples serveixen d'excusa a parenceries de perspectiva. La figura humana es converteix en centre i mesura de totes les coses. L'estudi de l'anatomia, fins i tot la realització d'autòpsies, ajuda als artistes a comprendre la realitat del cos humà.
Domini de la perspectiva, i de les tècniques compositives. 
Continuen realitzant-se decoracions murals al tremp i al fresc. S'estén l'ús del llenç, que és més econòmic que la taula. 

Els temes eren principalment l'home i com a centre de tot, la mitologia i la religió. la pintura volia tornar a l'antiguitat clàssica. S'utilitzaven colors càlids.


He triat aquest estil artístic perque els autors representatius d'aquesta corrent em resulten molt interesants.


ENLLAÇOS:

https://img.culturacolectiva.com/content/2017/05/datos-de-leonardo-da-vinci-destacada.jpg
https://elapuron.com/media/fotos/2012_10_08_DwFmyeCGkF_lg.jpg
https://i.blogs.es/716ce3/leonardo_da_vinci_-_mona_lisa/1366_2000.jpg



NEOCLACICISME


                                                          



El Neoclassicisme se situa entre el Rococó i el Romanticisme.

Va predominar el dibuix, la forma, sobre el colorit. Això dóna com a resultat una estètica distant de l'espectador, reforçat per la llum clara i freda que banyava les escenes, ja que si s'adoptessin tons daurats s'introduiria en l'obra una sensualitat que es rebutjava en l'estètica neoclàssica. A vegades s'usava el clarobscur, amb una il·luminació intensa dels personatges, deixant en les tenebres la resta del quadre. 
Es va conrear sobretot el quadre d'història, reproduint els principals fets de la Revolució francesa i exaltant els mites grecs i romans, als quals es va identificar amb els valors de la Revolució. Els temes representats sempre eren seriosos i erudits, amb intenció moralitzadora.

He triat aquest estil artístic perque les composicions i les formes que tenien els autors de pinat i dibuixar m'agraden bastant.

ENLLAÇOS:

https://lh6.googleusercontent.com/-ATkeStIy0WE/TeKUslTJhRI/AAAAAAAAJCI/nFl_7ERQ3dE/s200/Pelagio%252520Palagi%25252C%252520Los%252520deposorios%252520de%252520Amor%252520y%252520Psique%25252C%2525201808.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/_MIcby7YZXjk/TdKwiNgScnI/AAAAAAAAI7M/crpcLbAsGy8/s200/Ingres%2C%20Auguste-Dominique%20(1780-1867)%20-%201806%20Portrait%20of%20Napoleon%20on%20the%20Imperial%20Throne%20(Mus%C3%A9e%20de%20l'Arm%C3%A9e%2C%20Paris).jpg

















No hay comentarios:

Publicar un comentario